Sidor

måndag 20 februari 2023

Groddar, ärtskott och Micro Leaf


I dag vill jag lova man får hålla i hatten ordentligt. Jisses vad det blåser, i byarna verkar det vara upp mot storm (nästan i alla fall).
I morse var det dessutom vitt på marken, men det är ett minne blott eftersom det ösregnat hela morgonen och förmiddagen. Sen kom blåsten med besked.
I väntan på våren har jag satt lite ärter för ärtskott och blandade salladsfrön för micro leaf, över ett av elementen i matrummet.


Så snart fröna grott tänder jag LED-rampen ovanför. Funkade förra året, så varför inte göra en repris?


I köksfönstret står istället groddboxarna med lite nyss påbörjade groddar. 
I den högra boxen är det mungbönor som brukar ta 1-2 veckor på sig. 
I den vänstra boxen är det fortfarande en blandning i blöt i den nedersta gröna delen, i den andra genomskinliga är det mixade fröna på groddning. I den översta gröna, med plast över, är det krassefrön. Även dessa brukar ta 1-2 veckor på sig att bli ätfärdiga.
Mycket mat på liten yta :-) Groddar och ärtskott är perfekta på macka eller i olika sallader.

Måndag och en ny vecka har precis börjat.
Ha en finfin fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

  1. Härligt med egenodlad mat. Har tyvärr dåligt med plats här inne nu men lite ärtskott ska jag nog få plats med. Kraaam Pia

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att skriva en kommentar.