Sidor
▼
tisdag 5 juni 2012
Sommarmat ......
.... ett litet tips i all välmening - om ni inte planerat maten till Nationaldagen. Langos med, gräddfil, räkor hackad rödlök och svart rom.
25 gr jäst rörs ut med 3 dl ljummet vatten. Riv en kokt potatis och blanda ner i bunken, tillsätt 1 tsk havssalt och ca 7 dl vetemjöl special. Blanda degen till den blir smidig. Låt jäsa 40-60 minuter.
Stjälp upp den på väl mjölat bakbord, dela degen i 12 delar och rulla dem till runda bollar.
Kavla sedan ut bollarna till ovala, platta bröd. Låt dem jäsa ca 10-15 minuter. Värm under tiden fritösen till 180 grader.
Fritera bröden 2-3 minuter på varje sida, eller till de bli gyllengruna. Låt dem rinna av på hushållspapper, servera dem ljumna.
Ha en härlig tisdag. Tjingeling
Oj så gott det där såg ut. Jag har ingen fritös men det kanske går ändå... Kram Pia
SvaraRadera