Sidor

söndag 11 september 2011

Katalanska maränger ......


....... hade massor av äggvitor i kylen, hälften av dem (2 dl) åkte ner i en vispskål tillsammans med 5,5 dl socker och saft en en citron. Ner med vispskålen i vattenbad och vispa, vispa, vispa ........ till smeten var 60 grader. Sen fick KA göra sitt! Vispa på medelhastighet till marängen kallnade igen.


Smälte 100 g, 80% choklad och rörde försiktigt ner den i marängsmeten.


Skedade upp marängen i 15 st  muffinsformar, de behövde lite mer än 1 timme i 130 grader. Receptet är så klart Leilas ;D


Helt slut i högerarmen fick söndagsbakningen avrundas med surdegsfrallor och biscotti, en perfekt avrundning på den här veckan.


Nu är tyvärr min och makens gemensamma ledigheten över för den här gången, i morgon är vi bägge åter i verkligheten, på våra jobb. Japp! Även maken ;-)

Ha en skön avslutning på den här veckan. Tjingeling

1 kommentar:

  1. Du lyckades igen!
    Nu sitter jag här och dregglar...
    Fina formar förresten!
    Ha en skön kväll!
    Kram elle

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att skriva en kommentar.