Sidor
▼
onsdag 14 september 2011
Delikatesstrumpeter .......
....... svart trumpetsvamp, antingen finns det inga eller så finns det hur mycket som helst. I år är det, det senare som gäller. Jag har torkat mängder, det går ju inte att veta när nästa svampår är ;p
Svärmor bjöd härom veckan på den perfekta lilla förrätten, vill du testa behöver du:
400 g svart trumpetsvamp
2 st små gula lökar
2 msk smör
3 msk tomatpuré
2,5 dl grädde
5 dl vatten
3 st svampbuljongtärningar
2,5 msk konjak
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
Så här gör du:
1. Rensa och ansa svampen. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i smöret tillsammans med tomatpurén på medelstark värme tills all vätska kokat in.
2. Tillsätt grädde och vatten och smula i buljongtärningarna. Låt koka utan lock ca 10 min.
3. Mixa soppan slät med mixerstav. Smaka av med konjak, salt och peppar.
Ha en perfekt avslutning på onsdagskvällen. Tjingeling
Vilken lycka med svart trumpetsvamp-ställe! Det är en underbart god svamp. Perfekt att torka.
SvaraRaderaJag ska definitivt bege mig ut i svampskogen i helgen. Om inte annat för att rekognosera inför lördagen därpå då jag bjudit ut arbetskompisarna på svampplockning.
Hälsningar från fröken Dill