Sidor
▼
onsdag 13 juli 2011
Årets sista .....
...... jordgubbar från egna landet, fick ett värdigt slut. De landade i och ovanpå en härlig marängtårta.
Till bottnarna vispar jag 4 äggvitor, 3 dl strösocker och några droppar ättika till hårt marängskum. Därefter rör jag i 3 dl riscrisp. Jag brer ut smeten i två rundlar på en plåt, gräddar i 75 minuter i 125 grader.
Medan jag väntar på bottnarna vispar jag ingredienserna till krämen av 4 äggulor, 1 dl strösocker, 1 msk vetemjöl och 1 dl vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Låter det sakta koka upp, under vispning, till krämen tjocknar till. Låter krämen kallna.
När bottnar och krämen kallnat vispar jag 2 dl grädde och lägger ihop bottnarna med kräm, grädde och bär mellan och ovanpå.
Mumsigt värre! Ha en underbar onsdagskväll. Tjingeling
Du frestar! Älskar maräng och med egna jordgubbar, inte dumt alls!
SvaraRadera