.
Vildjäst är inget annat än en naturlig jäst som man gör på russin, socker, honung och vatten.
.
.
Jag brukar baka på 400 gr Levain, det blir två mellanstora eller ett stort bröd.
Jag lägger levaindegen i bunken och blandar i 5 dl vatten, 600 gr vetemjöl special, 1 tsk av vardera enzymatiskt kornmalt och nyponskalsmjöl. Bearbetar degen på låg hastighet i 15-20 minuter. Tillsätter 1 msk havssalt och arbetar degen 5 minuter till.
.
Degen ska jäsa 90 minuter innan jag "viker ihop" 2 bröd som får jäsa i korg.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjreu3QsSJhdCDk6DvVAB1iJ1AoqiPvp4OZeDnVUeqC6hzANEnDbdL68jZ_OqjOpHmYcuDD9Gg3c3qdcINvdc1lkCLja03cpyGOv0WI538pT4qJ4QvkoZxd29OV3kSnbjtvuF_X1JfTLMx2/s280/DSC00198+just.jpg)
.
Mums, mums!
.
I morgon blir det nybakat bröd till frukost. Tjingeling.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Jag blir jätteglad om du vill ta dig tid att skriva en kommentar.