torsdag 2 januari 2020

Femtio nyanser av vitt


Det är alltid lika spännande att se gårdagens resultat i dagsljus :o
Jaa, det är ju inte speciellt många timmar med dagsljus att tillgå, efter mörkrets inbrott i går körde jag en hel del "stopper" på de gamla vattenskadorna i tak och på väggar.
Vitt är inte alltid vitt är bara att konstatera ;-)


I dag hade jag äran att fortsätta bättra på det vita innan takmålningen kan ta vid. 
Hela kanterna på taket, spåren i tretexskivorna, takliserna och skuggan måste målas innan det går att gå på med roller och ta resten.
Jag har haft roligare arbetsuppgift och den höga takhöjden gör sig lätt påmind. Gissa om jag känner att jag stått på stege med ena armen i taket hela dagen?


Roligare då att öppna kuvertet från fröfirman :-)
Årets första fröleverans, det som tar lång tid på sig att gro och bli plantor samt det som faktiskt ska experimenteras med i växthuset under vinter/vår.
Jag misslyckades ju med chilisådden förra året därför har jag gett det helt andra förutsättningar i år. I vårt hus har vi iskalla golv och fönster med självdrag därför har jag införskaffat möjlighet till termostatkontrollerad undervärme till sådden.
Chili och paprika behöver 25 grader för att gro och sås från mitten av januari. Mangold och drivsallat tänkte jag experimentera med och se om de kan växa under växtbelysning i växthuset när de väl grott.

Torsdag och hallrenoveringen fortsätter enligt plan, om än med smärre förseningar. Vilket projekt dras inte med förseningar?
Torsdag och vi fortsätter njuta av ledighet och projekt. 
Ha en härlig fortsättning på veckan <3

3 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Åhh jag minns förra året när vi målade hela lillhuset i Stockholmsvitt. Tror att det kommer bli så fint i er hall. Fröer det ska jag nog ta och beställa. Det är ju hög tid. Kraaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Puh, förstår jobbet men fint blir det! Och ljust! Jag har en trapp att måla men det blir aldrig tillräckligt mycket tid eller ljus att måla till den :)
Nåja, ha en skön helg IGEN nu...
Kram Titti

Villrose sa...

Litt av en jobb, men kjempefine farger! Grugleder meg til å male taket her.
Frø er mye mer gøy! Og pakke opp fra Impecta har jeg også gjort :) Chili ble meget vellykket i fjor, selv om jeg ikke sådde før i mars. Skal reise bort nesten hele februar, så usikker på hva jeg gjør med januarsådden.
God helg!