torsdag 1 augusti 2019

Några dagar på Sydsvenska västkusten


I måndags packade vi bilen och styrde kosan mot sydväst och slutdestination sonen i Halmstad.
Vid förra besöket i Halmstadstrakterna hittade vi några stängda pärlor, men som var öppna den här gången. Vi styrde först mot Torekov för att inhandla Italienska delikatesser till kvällen.
Därefter blev det en snabbvisit på Willab Garden i Båstad via Italienska vägen. Dels gjorde vi lite kompletteringsköp och dels fotade vi några monteringsdetaljer på växthuset.
Till sist sladdade vi in på sonens innegård och lastade ur bilen och satte oss till ro med ett glas rött och de Italienska delikatesserna.


I tisdags tog vi sovmorgon, efter en åskintensiv natt. Vi begav oss norröver mot Varberg och en trädgårdspärla jag hittat på Insta, Träslövs Trädgård.
Det var en väldigt annorlunda plantskola och väldigt fina inspirationsområden.


Vill man ha tag i udda växter eller udda inredning till trädgård eller uterum är det här platsen.


Det var mycket "vill/måste/behöver ha" och jag blev verkligen så himla sugen på en sån här upphottad pilsner/svagdrickaflaska till sommarens kylda drycker :-)


Även om vi njöt av att strosa runt i trädgården blev vi både hungriga och fikasugna.


Vi körde mot det lilla, ack så populära, Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge.


Trots att regnet hängde i luften och det var ganska svalt fanns det inte många lediga sittplatser varken ute eller inne.


 Helt klart är att det är ett litet, härligt café som jag verkligen rekommenderar!
Vi kryssade tillbaka till Halmstad och intog ett gäng räkor och havskräftor, för vad är väl ett besök på västkusten utan skaldjur!

I går var det egentligen en golfdag planerad, men sonen fick nackspärr och vi skiftade över till utflyktsdag istället.
Arild och Holy Smoke stod på vår Bucket list, tyvärr var det inte väder att sitta utomhus och äta. Vi fortsatte istället mot Höganäs. Eftersom vi hade någon timme att slå ihjäl innan vår bordsbokning strosade vi runt i Saluhallen.


Innan vi gick in i Garage Bar för att inta en burgare :-)


Det är ju inte första gången vi är här och inte den sista heller :-)
Faktum är att solskensbildern är "lånade" från tidigare inlägg. Ösregn och systemkamera är ju inte så såta vänner precis ;-)


Mätta och belåtna fortsatte vi ner till Helsingborg för att strosa runt lite på Väla, jag behövde kompletteringshandla på Rituals. Vem behöver inte det liksom ;-)

Efter några blöta, åskrika och underbara dagar tillsammans med sonen på sydsvenska kusten är vi tillbaka i Villa Davidsson och fortsätter njuta av vår semesterledighet.

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Vilka mysiga ställen ni besökt. Härligt med semester även om det regnar. Kraaam Pia