torsdag 23 maj 2019

Nässelfeber


Om man inte kan utrota ogräset, får man helt enkelt äta upp det :-)
Jag tillhör ju dem som gärna använder de första ogräsen som primörer och njuter av dem.

Förutom att nässlor är väldigt gott är de dessutom väldigt näringsrika, C-vitamin (särskilt tidigt på våren), järn, kalcium, fosfor, kisel, mangan och svavel. Nässlorna är även relativt proteinrika.

Nässelblad kan, precis som kirskål, användas på samma sätt som spenat, i brödbak och kokas till fantastisk soppa.

Torkade blad kan användas till örtte eller malas till näringsrikt pulver att ha på mackan eller i granola. Nässlan tros ge förstärkt immunförsvar.

Torsdag och bara en enda arbetsdag kvar den här veckan. Riktigt skönt! (om ni frågar mig)

Ha en härlig avslutning på veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Har aldrig smakat nässlor i någon form. Fast det verkar ju vara nyttigt så kanske... Kraaam Pia