söndag 28 april 2019

Bärodling


Jamen vilka underbara dagar :-)
I går körde vi in till Kalmar och blev så himla förvånade över att det var fullt med folk precis överallt. Sen kom vi ju på att löneutbetalningsdagen var passerad :o

Vi hade två viktiga ärenden att uträtta, knökfullt eller inte. 
Först och främst var det byggvaruhuset som gällde. Någon lasermojäng skulle inhandlas, något som ska hjälpa till att få grunden till växthuset i nivå och vinkelrät.
Viktigt som tusan ju!

Sen var det växtvaruhuset som gällde.


Mormorshallon, krukhallon och svarta vinbär, sättlöken hade vi inhandlat tidigare men även den åkte ner i jorden igår.


Tre krukhallon (sortnamnet 'Ruby Beauty') i en pallkrage tillsammans med scharlottenlök.


Rödvinbärsträdet hade vi sen tidigare, vi flyttade in det i pallkragen från trädgårdslandet och håller tummarna för att det kommer att ta sig.
Vad passar bättre än svarta vinbär (sortnamn 'Petter') tillsammans med ett rött vinbär?
Tillsammans med vinbären satte jag ner silverlök.


I den sista pallkragen hamnade sex hallonbuskar (sortnamn 'Mormorshallon'). Även här fick det bli silverlök mellan buskarna.

Maken trixar loss vårt blå fågelnät medan jag vattnar. Vi har jättestora problem med kajorna och måste tyvärr täcka allt vi planterar/sår/sätter just nu med det blå nätet. Det vita fiberdukstältet har de pickat sönder totalt, jag har nya i garaget men tänker fasen inte sätta ut dem.

Vi ska sätta elrör i de tre nya pallkragarna för att få upp höjd på nätet (de syns med buskhallonen), men just nu tog vi det vi hade i garaget ;-)

Söndag morgon och vi väntade förgäves på regnet, kom bara ett par millimeter.

I dag fortsätter planterandet, potatis och den sista sättlöken ska ner i jorden. Har jag tur hinner jag så lite i pallkragarna och sätta lite bondbönor :-)

Ha en underbar avslutning på helgen <3

4 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Härligt att dona och fixa nu! Hallon...jamen det är ju bara ett måste! Det finns ett hallonland här men jag tror inte det finns så mycket liv i det tyvärr. Söndag igen och vart tog den här helgen vägen då? Makalöst!
Kram från Titti

Charlotta sa...

Bärbuskar kan man nog aldrig få för mycket av. Att ha olika färska bär över en stor del av sommarsäsongen, det är livskvalitet det. :)
Ha det gott! ♥

Anni sa...

Vilken härlig helg ni hade och så snyggt allting blir! Hoppas kajor och frost håller sig borta!

Krister sa...

Älskar att odla, svårt att bli av med skadedjur bara. Bra jobbat :)