söndag 10 mars 2019

Fel dag för vårbruk


 Jag erkänner, inte bästa vädret för vårbruk, men nu är första sådden i pallkragarna gjord :-)
Precis som förra året är det den älskade spenaten som är först ut.
Övriga pallkragar står mer eller mindre orörda än så länge, men snart så :-)
När jag ser köksträdgården från det här hållet, kan jag inte låta bli att njuta av vårt valnötsträd. Så vackert och så goda nötter.


Från valnötsträd till hasselbuskar.
Inte nog med att hasselhängena är långa, honblommorna har också börjat blomma. Hoppas bara att det inte är för tidigt så att fruktämnena fryser bort under våren.
Håll med om att den röda hasseln är fasen så mycket snyggare än den vanliga.


 Men visst, vanlig hassel är också fin. Jag älskar alla sorters nötter och bara längtar efter att ha utrymme för ett mandelträd också.


Maken tar hand om de enorma äppelträden. De är gamla och behöver mycket omvårdnad men tackar också med att ge mängder av frukt.

Snö och hagel varvat med sol är kanske inte det bästa vädret för vårbruk, men ack så skönt att vara igång. Fler som vårbrukar hittar du hos TrädgårdsFägring.

Ha en härlig avslutning på helgen och en underbar start på den nya veckan <3

2 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Jag har tre sorts hassel, en vanlig gammal självsådd jättestor som vi sparat i "parken". Sen har jag en gulbladig och en rödbladig och jag håller verkligen med att den rödbladiga har tjusigast hängen. Den gulbladiga har tyvärr inte fått några hängen ännu, så jag ser fram mot att den kommer igång nästa år!
KRAM/Susie

Rost och rädisor sa...

Så otroligt lyxigt med valnötsträd som levererar. Hoppas jag också får varamed om det. Mitt är bara ett par år ännu och en tåligare manchurisk sort, men ändå. Funderar på att sätta hjärtnöt.
Allt gott
/Anette