söndag 12 augusti 2018

Upplyst


Lampan vid sminkbordet fick respass efter renoveringen, den gjorde märken i väggen. Inget man vill ha på nyspacklade och nymålade väggar med en gång.

Tänkte att jag hittar väl en lampa någon gång, men ljuset försvinner fortare än vad jag förväntade mig och härom morgonen insåg jag att jag inte kunde vänta så värst länge till :o


Efter att ha bläddrat igenom tusentals bordslampor på nätet och inte hittat i stor sett mer än en lampa jag kunde tänka mig, fick det helt enkel bli den jag ville ha :-)


Ni som hängt med ett tag, vet ju att jag älskar min franska industrivintage Jielde golvlampa. Det fick helt enkelt bli en nytillverkad Jielde Signal i svart :o Tycker det är snyggt att blanda hårt och mjukt, svart industriellt mot den gråa flufflampan i taket.


Dessutom passade jag på att klä om stolen till sminkbordet. Inte svart fårskinn som jag egentligen suktat efter, det fick bli lågprisvarianten med grå fuskpäls ;-) 
Det svara fårskinnet räckte helt enkelt inte och jag hade några meter fuskpäls kvar efter att jag klädde dotterns matsalsstolar för några år sedan. Det duger tills vidare :-)


 Nu är det dags att gå ner i köket och starta mitt matexperiment, vinbladsdolmar fyllda med kalkonfärs som ska kryddas med massor av kryddor från mellanöstern. De ska sedan få koka långsamt i ugnen och serveras med ris.

Ha en skön avslutning på helgen <3

Inga kommentarer: