onsdag 1 augusti 2018

Augusti och sensommar


 Vi skriver första augusti och jag har aldrig sett trädgården så torr, någonsin. Ändå har vi snart bott i vårt hus trettio år.
Både maj, juni och juli har varit riktigt regnfattiga och det syns.


Runt köksträdgården är det mesta bränt och det lilla gröna som finns kvar är pallkragarna och sparrisen. Pallkragarna vattnas dagligen från egen brunn, är bäst att påpeka eftersom det är bevattningsförbud och har varit länge.


Som det är nu är det väl bara att hålla tummarna för att växterna går i vila, även om jag misstänker att en del redan gått hädan.
Men ett trivs i torkan och det är vårt valnötsträd som är fullt av frukter. Håller tummarna för riktigt mycket nötter i år.


Augusti och fortfarande långt kvar av sommaren, jag måste säga att jag gillar den här senare delen av sommaren. Det vackra, mjuka kvällsljuset och naturens färger som mognar.
Även om jag är född på våren och gillar våren är jag också en utpräglad sensommar- och höstmänniska. Men jag är inte mogen för hösten än och njuter till fullo av augusti.

Ha en underbar fortsättning på resten av veckan <3

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Bästa augusti...jag är ju en höstmänniska. Vackra bilder från din trädgård! Jag har dock sluppit slita med gräsklipparen denna sommar och sparat 100-tals timmar, jag ser det så :)
Kram i hettan från Titti