måndag 7 maj 2018

Det går framåt


Så är all plastmatta borta, lite av masoniten och man kan skönja det ursprungliga brädgolvet. Troligtvis furu, behandlad med fernissa eller schellack.
Vi bryr oss inte om det gamla golvet mer än för att kolla skicket, se om vår gamla vattensäng gjorde några skador eller om det finns några gömda vattenskador.

När vi tog bort elementet kom det fram en del vattenskador under fönstret, men i och med att vi bytt fönster är det läckageproblemet ur världen. Väggen ska bara lagas upp och jämnas till.


Skorstensmuren är lagad med murbruk och kommer att målas in med rätt typ av färg när vi målar in resten. Vad jag längtar efter att få se lite resultat, inte bara att riva :-)

Vilken underbar sommardag vi har haft idag, temperaturer som letade sig upp över 25-graders sträcket. Klippte gräset i kväll i linne och shorts, kan inte minnas när jag gjorde det sist.
Dessutom kunde vi sitta ute och äta kvällsmat, utan filtar och tröjor :-) Stor gilla på det!

Ha en skön fortsättning på resten av veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Wiiihoo vad mycket som ska bort. Fast jag tror det kommer bli så himla fint när allt är klart.Jag är ju en fan av renovering som du vet. Ska ni slipa trägolven? Kraaam Pia