torsdag 19 april 2018

Magnoliornas tid är här


De här senaste dagarnas värme har fått scilla- och snödroppsmattorna att vissna, de ersätts långsamt av pärlhyacinter, hyacinter och andra lökväxter som jag inte har den blekaste aning om vad det är. Men fint är det!

På södersidan, mellan huset och vår bokhäck är de planterade, magnoliorna. Fyra stycken, två vårblommande och två sommarblommande. Mitt i sitter även ett persikoträd som vi försöker rädda från myrdöden.

Från vänster till höger, stjärnmagnolia, buskmagnolia, persikoträd, praktmagnolia och bakom praktmagnolian en mörkröd liljemagnolia. Det stora trädet är ett bigarråträd som ska bort så snart som möjligt (kajorna äter upp alla bären och trädet skuggar magnoliorna för mycket).


Stjärnmagnolian har kastat av sig sin tjocka vinterkappa och har börjat blotta de vita knopparna.


Tror nästan att de slår ut under helgen, hoppas bara vi inte får något regn för då blir blommorna bruna och solkiga direkt.


Även praktmagnolian har kaxat till sig och börjar försiktigt ta av sig vinterkläderna. Normalt sett är det någon eller några veckor mellan blomningarna men i år blir verkar det bli samtidigt :-)

Jag älskar magnolior och praktmagnolian var den första vi planterade, den börjar bli riktigt kraftig och behöver luftrummet och mer sol.
Vi satte stjärnmagnolian några år senare och buskmagnolian ytterligare något år senare.
Liljemagnolian är den yngsta, bara ett par år gammal. Köptes i form av träd men rådjuren gav sig på den första vintern så tyvärr blir även den i buskform.
Men jag ger mig inte, så fort bigarråträdet är borta testar jag ett nytt magnoliaträd ;-)

Ha en härlig avslutning på veckan och en fin helg <3

Fler uppdaterade trädgårdsbloggar finns hos TrädgårdsFägring

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Åh magnolian, vilken skönhet! Om jag blir med EGEN trädgård någon gång ska jag plantera några...
Ha en skön helg nu!
Kram Titti