fredag 20 april 2018

En, två, trillium


Under en längre period har jag funderat på ett enbensstativ och i veckan gjorde jag faktiskt slag i saken. Ett Manfrotto "Element", nu ska jag kunna ta lite stadigare bilder med mitt 600-tele :-)
Visserligen har jag trebensstativ, flera stycken till och med, men inget av dem klara min kamera med det stora telet på. Men den här lilla enkla monopoden tar faktiskt 15 kg :o
Hallå kusten och ön, nu kommer jag :-) Här ska fångas djur i natur.


Stjärnmagnolian öppnade sina första blommor, men inte undra på det. 25 grader i skuggan, undrar hur varmt det blev där på södersidan.


Sen måste jag ju bara avsluta med en bild på den lilla, ynkliga trilliumen som inte vill växa sig större. Men troget kommer den varje vår, ett tre-blad och en enda blomma. Hoppas att jag någon gång får se den sprida sig, där under magnolian.

Dagen och kvällen har verkligen bjudit på en försmak av sommaren, medan andra i vårt avlånga land sliter med sin snöskottning. Visst är vårt land alldeles fantastiskt ändå :-)
Fler prunkande eller insnöade trädgårdar finns hos TrädgårdsFägring.

Ha en helt ljuvlig helg <3

3 kommentarer:

Merja sa...

Liten men naggande god eller rättare sagt fin är din Trillium. Gillar de fläckiga bladen! Ska ha en nån gång...
Trevlig helg!

Villa Ryttarängen sa...

Vilken växt, jag hade aldrig sett den innan. Kul med nytt stativ och vad roligt med en ny trädgårdssida. Ja jag får no tillföra tillskott i kosten om jag ska slippa allt skit. Fast så mycket grönsaker, frukt, bär och ekologisk mat som jag äter så borde det räcka. Ha en bra dag! Kraaam Pia

Laila sa...

Magnoliablom redan!
Lycka till med stativet. Ser fram emot magiska bilder!
Trevlig helg!/Laila