måndag 5 februari 2018

Vårplanering


Även om våren känns långt borta en kall dag som denna, tror jag ändå på att våren kommer.

För två år sedan började vi odla i pallkragar och vi har fått riktigt bra utdelning, så bra att vi blivit sugna på att odla än mer grönsaker.

Den gångna helgen blev det inköp av lite frön till grönsaker som ska förodlas inomhus innan de sätts ut i landet och pallkragarna. Rotselleri och purjolök är först ut. Sen blir det persilja, olika sorters salladshuvuden, brysselkål, bondbönor, haricot vertes, ruccola och dill.


Har tänkt att så i pluggbrätten, när plantorna kommit en bit får de omplanteras i tidningskrukor och ställas in i det lilla drivhuset inne i växthuset där de får växa till sig innan avhärdning och utplantering.

I helgen har jag även satt en tredje omgång med alf alfa groddar, de bästa om ni frågar mig. Från frö till färdig grodd på en vecka. Sådde även ett fat med krasse som också är fantastiskt gott, både på macka eller på tallriken.

Ha en härlig fortsättning på resten av veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Jag ar inte kommit igång alls i år. Kan ju bero på allt runt om kring. Livet känns lite stökigt och bökigt nu. Jag ska köpa hem såjord sen så kanske jag får lust. Härlig inspo från dig. Kraaam Pia