fredag 29 september 2017

Exotisk


Årets Blossa är inte en traditionell glögg.
Blossa 17, Old Dehli är en vit glögg, inte allt för söt. Utöver traditionella glöggkryddor  har den en tydlig smak av spiskummin och en lite het eftersmak av chili. Mangon finns där i bakgrunden men ändå inte. Vi har testat den både kall och ljummen, smakerna kommer fram bäst när den är lite ljummen.


Flaskdesignen är väl kanske inte den juligaste med sin intensivt gula färg, lite vitt, rosa och lila.


Betyget på glöggen är OK, inte i topp men bättre än flera andra årgångar.
Det kommer dock att bli lite svårt att hitta på tillbehören för glöggkvällarna för pepparkakor gör sig inte till grundsmakerna. Men jag lovar att återkomma på bak- och matbloggen när passande tillbehör med recept finns framme ;-)

Men nu är det dags att ta fredag. Ha en underbar avslutning på veckan. Tjingeling

4 kommentarer:

Meta sa...

Vi brukar köpa årets glögg men iår tror jag det får vara låter inte som den passar oss. Får kanske smaka hos någon annan så får vi se vad jag tycker.
Ha nu en fin och bra lördag
kram Meta

Villa Ryttarängen sa...

Åhh vi har inte provat ännu och jag gillar inte spiskummin så mycket. Kanske jag skippar att köpa i år. Får ta vanliga blossa vinglögg. Fint porslin. Jättegulligt. Kraaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Tänkte precis på glögg av någon anledning och så har du redan smakat av årets glögg :) Mango och spiskummin, oj! Inte mycket JUL där inte...blir nog till att göra egen glögg igen i år.
Kram från Titti

Charlotta sa...

Åh, vilka söta glögg-koppar. :)
Glögg har jag ledsnat på, och tycker att nya smaker är lite tramsigt kommersiellt jippo som jag inte vill bli påverkad av. Men, visst jag unnar alla som hittar sin mysfaktor allt gott, och varför inte glögg... :))

Ha det gott1