onsdag 9 augusti 2017

Nytt krukinnehåll


Eftersom jag inte har några krukväxter sen tidigare ;-) har jag passat på att fylla på lite under semestern.


Hos Rappne, Slottsträdgården Ulriksdal, formligen ramlade jag över ett bornholmsfikon. Mitt förra bornholmsfikon, som jag fick tag i på Capellagården, hade jag i nästan 20 år innan myrjä..na åt upp det inifrån.
Men nu så, nu ser jag fram mot nya bornholmsfikon nästa säsong.


Ni kanske kommer ihåg matchen jag har gått mot sköldlöss på mina citrusträd, nu ser det eventuellt ut som om jag vunnit årets match. Men man kan aldrig vara för säker :o de är envisa, de små rackarna.

När jag besökte Blomsterlandet sist hade de medlemsrabatt på alla citrusträd och jag kunde inte låta bli att plocka på mig både lime och citron. Så oavsett om de gamla träden är friska eller inte kommer jag att ha minst ett av varje att njuta av under vintern :-)


Ha en härlig fortsättning på resten av veckan. Tjngeling

2 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Vilka bra inköp. Jag har satt en citronkärna och jisses vad den växer. Kraaaam Pia

Meta sa...

Det blir lite sammanfattning på dina inlägg här har ju inte sån där bra tid att läsa varje dag nu som under sommaren. Den vita var ju jätehäftig gillar sånt med lite annorlunda stuk på. Härlig lägenhet sonen har fått tag på. Litet men allt av behov finns ju och det är bra. Halmstad den stan gillar jag nu var det ett tag sedan jag var där har rännt på andra ställen i år. Jag köpte åx ett fikonträd i våras som nu har lite småttingar som jag hoppas få glädje av. det där med citrus är jag inte så bra på hittade ett skott bland e annan blomma i går någon so stoppat en kärna där antar jag.
Ha en fin fortsättning på veckan du med
Kram Meta