lördag 8 juli 2017

Doften av lavendel


Doften av lavendel är nästan bedövande. 
Nu kan man börja skönja tanken bakom planteringen av lavendel, men det tar lite tid innan häcken är tät. Men en lavendelhäck ska det bli på sikt :-)

I år måste jag bara komma ihåg att plocka lavendel för att torka och lägga in i skåpen.


Damejeannen har fått lämna sin träställning och kommit ut i trädgården. Jag tycker att de är så vackra  i både form och färg. Note to self: Håll koll efter gröna flaskor!!


Krukodlingen i skuggan under valnötsträdet håller sig fortfarande fin. 
Det är egentligen bara den fläckiga tofsliljan som jag flyttat ut i gränsen mellan sol och skugga, den vill ju egentligen ha sol :-)


Den övervintrade fuchsian har kommit igång ordentligt och snart slår de rosa-röda klockorna ut. Lyser upp fint i den djupa skuggan. 


Avslutar med en bild på den dåliga trappan på norrsidan. Dålig för att den fortfarande väntar på hantverkarna som skulle ha kommit i maj :o

Cederträdet tillsammans med några andra mindre barrträd är tänkta att stå i krukor på stenplattor nedanför trappan när renoveringen är klar. På grund av att maken börjat renovera den östra trappan, där cederträdet bott hela våren, fick det tillfälligt flytta hit tillsammans med den röda stolen. 

Ha en fortsatt härlig helg. Tjingeling

Inga kommentarer: