lördag 11 februari 2017

Lördagsfika i Karlskrona


Maken och jag hade lördagsdate med dottern i Karlskrona idag, vi skulle vara smakråd för de nya glasögonbågarna. Men det visade sig vara plättlätt, det fanns egentligen bara ett par bågar :-)

Vi passade givetvis på att ta en fika när vi ändå var på staun, bästa fiket dessutom. Systrarna Lindqvist, enda fiket i staun som konsekvent håller fast vid ekeologiskt och bakat från grunden. Det var ju även här jag gick surdegskursen för Sebastien Boudet. Ljuva minnen ;-)


Maken och jag tog varsin semla, en semla som inte gick av för hackor. Dottern, som hatar allt vad mandelmassa heter, valde istället en citron- och marängpaj med vispad grädde.


Vi hann även med att införskaffa ingredienserna till kvällens middag, färska räkor och gösfilé. Ett besök på Blekingeplantan fick det också bli, var ju tvungen att köpa helgens blommor till bordet ;-)

Näe, nu är det hög tid att börja med middagen, sonen kommer hem från jobbet strax efter åtta, då ska helst middagen stå på bordet och vinet vara upphällt ;-)

Ha en fab lördag. Tjingeling

2 kommentarer:

Meta sa...

jo det där med fika innan man åker hem det går ju inte att missa. Allra helst om de är kvalitet på stället.Ser minsann mumsigt ut.
det där med fisk det är gott det. Längtar till den dagen jag får ha mannen hemma och vi kan äta tillsammans, nu blir det inte för ofta.
Jag får följa med om det ska bli nåt.
Ha nu en fin kväll och söndag
kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Mysigt! Jag måste ta mig i kragen och åka in till staun lite oftare...kul att se lite människor och inte bara får ha ha!
Ha en fin söndag!
Kram från Titti