måndag 20 februari 2017

Före - Efter


Vi gav oss ju på ett riktigt intensivt projekt efter Alla Helgons dag förra året, matsalen skulle få ett nytt utseende före jul- och nyårshelgen.


Den största skillnaden är ju givetvis färgen på väggarna, ljusgrå istället för illande gult och listerna är vita istället för smutsvita.


Matrummet var också fyllt till bredden med min köksvintage, eftersom allt inte får plats i köket ;-)


Mycket har plockats undan och lagts i lådor och skåp i väntan på beslut. Ett oerhört ångestladdat beslut för de flesta prylarna har varit hett efterlängtade innan jag lyckats lägga vantarna på dem.


En annan stor förändring är gardinupphängningen, förra gången vi renoverade matsalen satte vi upp mormorstänger från Ikea. För nåt år sedan åkte det upp blekta linnegardiner och bomullsspetsgardiner i lager.


Efter den senaste renoveringen sitter gardinskenorna i taket och nya vita linnegardiner innhandlades på Åhlens. För övrigt de enda, utöver Himla, som har så långa gardiner som vi behöver :o


 Möblerna, taklampan och fönsterlamporna är desamma och ändå upplevs rummet så annorlunda. Supernöjd!

Nu har letandet efter taklampa påbörjats, precis som fönsterlampor. Men det är absolut ingen brådska för jag vet när jag hittat rätt och då är det bara att köpa ;-) (läs spara pengar)
 Håller även korpgluggarna öppna för matta och nytt tyg till stolarna.

Ha en härlig fortsättning på resten av veckan. Tjingeling

2 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Så bra det blev. Grått är stilrent och rofyllt. Bra att blanda med alla andra färger om man så vill. Gardinuppsättningen gillade jag, stor skillnad med enkla medel egentligen. Kraaam Pia

Meta sa...

Superbra. Är inget för gult liksom.Det vita blev ett lyft för rummet och era möbler. Visst är det pust stånk och stön när man ska göra av med saker man surt förvärvat . Får de ligga i lådor ett tag så brukar det ge sig själv vad man saknar
Ha nu en fin vecka
Kram Meta