måndag 16 januari 2017

Förvaring


Förvaring i ett gammalt hus, är en ständigt pågående utmaning. 


Visserligen har vi relativt gott om skåp i köket och i serveringsgången, men på 40-talet fanns inte alla dessa ”nödvändiga” hushållsmaskiner. Man hade inte ”för många plastburkar” som ändå inte har några passande lock. Man nöjde sig med en gjutjärnsstekpanna och hade inte en för varje tänkbart ändamål.
Jag tycker nog att vi lyckats pressa in rätt så mycket i våra köksskåp, framför allt efter att maken byggde om det stora ”städskåpet” till förvaring med hyllor. Här blev faktiskt plats för förvaring av alla de där ”nödvändiga” hushållsmaskinerna. 


För att lösa resten av förvaringen har vi stoppat in två stora skåp i matsalen. Det ena är fanerat som makens farfar gjort en gång i tiden. 


Här har vi stuvat in porslin. Gammalt porslin med stort affektionsvärde och som används mest till högtider. Tre olika serviser med olika antal ingående delar.
Sen finns här även en del modernare, men som inte får plats i köket.Det stora, stabila ekskåpet, användes en gång i tiden som linneskåp hos min mormor. 


Eftersom det är så stabilt innehåller det idag glas efter glas efter glas, alla med olika användningsområden. 

Sen har vi ju två inbyggda skåp i matsalen, men de är fyllda med annan bråte (som kanske borde vara någon annanstans ;-)

Hur löser ni andra er förvaring?
Fler skåp?
Behåller inget som inte används?

Oj, vad tiden rusar, nu får jag nog sätta på ugnen så att dagens paj hinner bli varm till maken och sonen ramlar in hungriga genom dörren.

Ha en härlig fortsättning på resten av veckan. Tjingeling

4 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Jag har på tok för mycket av allt men har svårt att göra mig av med saker som jag tycker om. Smart med stora skåp som man kan fylla med fina saker. Tror det bor en ekorre i mig som samlar på saker och spar. Kraaam pia

Meta sa...

Vilken härlig lite tripp ni gjort jag gillar det stället hoppas vi hinner dit innan sommaren vi åxå. Det där med förvaring ja det är nog alltid en svår nöt att kläcka. Här i vår lägenhet skriker vi efter det. Nu har jag alla fall bestämt mig för att rensa och stuva undan i källare och verkstan så det inte ramlar ut ur skåpen när de öppnas. Som tur är så har jag mycket jag kan använda Både möbler och porslin i stugan när den blir klar.
Nu ska jag fortsätta att rensa julsaker och annat för att få två skåp lediga så vi kan byta ut dom.
Ha nu en fin vecka
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Oj så fint och praktiskt! Jag SAKNAR förvaring, har dåligt med skåp i köket och annars också. Skulle behöva ett stort skåp med plats för ALLT...
Nu elda och ta tag i dagen!
Kram Titti

G:a Affären sa...

Men så roligt att ni har kvar fina skåpet efter makens farfar, och så praktiskt!
Och ekskåpet fyllt med glas, så vackert.
I mitt hus är det samma höjd på övervåningen som nedervåningen, det finns inga kattvindar att förvara adventsstakar, kläder och allt annat som inte används så ofta. Ja, då blir det skåp! Jag sparar alldeles för mycket men sedan blir det perioder när jag rensar. Det är en skön känsla att åka från soptippen med tom bil!

Kramar /Cia