tisdag 24 januari 2017

Djungelvarning


I fredags visade jag ju mina övervintrande medelhavsväxter i växthuset och i garaget, i dag är turen kommen till vardagsrummet.

Innan vi satte in våra glasdörrar, fanns ju en altandörr och ett stooort fönster med bred fönsterbänk. Ovanför fönsterbänken fanns lysrör med växtbelysning.
Nu finns ingen bänk, utan växterna får stå direkt på golvet. Det finns heller ingen växtbelysning utan växterna får klara sig med det ljus som kommer ner genom altantaket och in genom glasdörrarna.


Vad är det som klarar mörkret och den torra inomhusluften i vardagsrummet då?
Klarar och klarar, mer överlever kanske ;-) Med lite flirtande klarar sig hibiskus, boungavillea, rumsgran, oliver och agave hos oss. Oliverna skulle väl egentligen må bättre i det lite kallare växthuset, men si där får de inte plats.

Jag ger mina växter en svag näringsdos vid varje vattning, trots att det inte är växtsäsong. När jag vattnar dem kollar jag noga att de inte fått någon ohyra, om olyckan skulle vara framme gäller det att ”mota Olle grind” så tidigt som möjligt för att minimera skadan.
De skulle gärna vilja ha en dusch också, men parkettgolv och vatten är ju inte så såta vänner precis.


Under vinterhalvåret är det nästan lite djungelvarning i vardagsrummet, grönt så det förslår. Hade vi haft ett inglasat uterum hade jag ju kunnat utnyttjat det, men så är det inte. Jag får snällt invänta dygnstemperaturerna över +10 grader, sen kan jag andas igen ;-)

Ha en fin fortsättning på veckan. Tjingeling

1 kommentar:

Meta sa...

Ja men du att ha växter som är gröna inomhus på vintern är väl bättre an att se de kala träden utanför. Lite skön känsla ger de väl ändå. Lycka till det är nu som det är svårast att få de att överleva innan ljuset kommer på riktigt tycker jag. Bra med lite svag näribg oxkså ska börja här med. Mina pelargoner börjar växa ur sina kassar nu så det får nog bli en planterardag i slutet av veckan
Ha det gott mitt i veckan
Kram meta