måndag 19 december 2016

Det där med bågval


Julmusiken spelar i bakgrunden, ljusstakarna sprider ett mjukt sken medan jag tänker på julmat och skriver alldeles för sena julkort. Eftersom jag ändå redan är sen och multitaskar, sitter jag samtidigt och funderar över vilka bågar jag ska välja.

Ni som känner mig vet, men för er andra så är jag närsynt, riktigt jä..la närsynt. 
När man, mer eller mindre, är halvblind och född med glasögon på näsan blir man kräsen. Kräsen på synskärpa på långt håll. Kräsen på synskärpa på läsavstånd. Kräsen på att bågen ska sitta bekvämt och sist men inte minst viktigt, kräsen på att bågen ska vara snygg också.

Jodå, jag använder linser ibland, mest vid bad, träning och golfspel, men det blir mer och mer sällan. De olika linsoptiker jag varit hos de senaste åren har egentligen bara lyckats ge mig bra korrigering för närsyntheten. 
Nämnde jag att jag är kräsen ;-)

Men nu sitter jag här, försöker välja en båge som ska vara både bekväm och snygg, samtidigt som jag skriver alldeles för sena julkort och funderar på julmat.

Ha en bra kväll och en fin fortsättning på resten av veckan. Tjingeling

3 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Inte lätt att välja, det finns ju sååå många. Julkort har jag tänkt skippa iår. Fy på mig. jag ska skicka digitala. Nu dax för jobb. Ha en toppendag. Kraam Pia

HWIT BLOGG sa...

Ja det där är svårt! Jag ser som en kratta på nära håll men som en hök på långt håll, det ställer till det och inte gillar jag att ha något på näsan heller :) Inte ens solglasögon...linser funkar inte heller! Nåja, de bågarna du har där ser fina ut, lycka till!
Kram från Titti

Meta sa...

Ja det är verkligen svårt att finna den rätta bågen då man ska byta. Jag fotade mig själv för att få lite bättre syn över hur det blev.
Lycka till
Kram Meta