lördag 26 november 2016

Vitt till advent


Till advent och jul kompletterar jag det traditionella pyntet med material från naturen. Gran, en, tall, lärk med kottar och vita blommor.

Vid groventrén står ju den underbart fina granbocken tillsammans med de vita krukorna med ljung.

Vid den stora entrén har än så länge bara en vit helleborus tagit plats, min förhoppning är att morgondagen ska tillåta lite hämtning av gran-, tall- och enris. 


Nere i växthuset har min vita afrikas lilja blivit helt årstidsvill och skjuter knopp nu :o Snart kan jag med andra ord ha vit afrikas lilja som advents- och julblomma som omväxling :-)


I vardagsrummet står de vita hyacinter i blom och det är dags att fylla på med nya. Jag håller mig enbart till vita hyacinter eftersom de har mycket svagare doft än de andra.


Med första advent runt hörnet och de elektriska ljusstakarna på plats, är det dags för mig att plocka fram lite ljusstakar för levande ljus också. Ser fram mot en lång mysig frukost i morgon med levande ljus.

Ha en härlig lördagskväll och en fin första advent. Tjingeling

1 kommentar:

Meta sa...

Fint du gjort. Jag har fått fram lite jag med men det är ingen gnista alls här allt går så trögt. Det blir väl bättre hoppas jag. En vända ute i friska luften och torget gjorde lite i alla fall.
Ha det gott på söndagen
Kram Meta