söndag 26 juni 2016


Nu blommor hon, Madame Hardy, trädgårdens absolut vackraste ros.

I våras klippte jag alla våra rosor hårt, alldeles för hårt egentligen. Men jag var tvungen! Tanken var egentligen att rosorna skulle flyttas, men just nu är jag väldigt glad för att vi inte gav oss på det projektet.


Om det blir en blöt sensommar och höst, finns det chans att vi tar tag i flyttarna då. Annars får det minsann vänta till nästa år och det får bli en tuff klippning igen.


Hårt klippt ser Madamen ut så här i sin helhet, med den röda hasseln i bakgrunden. I normala fall blir rosen två meter hög och lika bred, men just den här typen av ros verkar klara den tuffa behandlingen och blir mer samlad i sitt växtsätt.


Utöver rosorna börjar även vinbären visa färg, ett rött och ett vitt vinbärsträd står i köksträdgården. och bägge har rejält med bärklasar. Trots torkan verkar det bli en del bär i alla fall.

Söndag och sista dagen i den här midsommarhelgen och snart har vi en ny arbetsvecka i antågande. Det är med andra ord dags att fixa vår variant på "snabbmat", jag lagar maten under helgen och vi värmer i veckan :o

Ha en fin avslutning på midsommarhelgen och en bra start på den nya veckan. Tjingeling

2 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Det var en fin ros! Ska lägga namnet på minnet...
Röda vinbär är ju nästan ett måste, det får bli ett besök till plantskolan igen :)
Härliga bilder du bjuder på som vanligt!
Kram från Titti

Meta sa...

Det bruka vara rätt bra att tukta till dom lite då och då. De kan behöva få en fin form och inte växa vilt. Hardy är en fin ros.
Ha nu en bra vecka
Kram Meta