tisdag 14 juni 2016

Från jord till bord


Vi har ju under en månads tid skördat sparris, i går var det äntligen dags för spenat :-)

Jag delade ju in en av pallkragarna i sex rutor för sådd. I en av rutorna sådde jag spenat och persilja,  nu var det dags att skörda spenaten och släppa fram persiljan. 
I de andra rutorna är det blandad sallad, gula och lila brytbönor, spets- och svartkål sen är det en halv ruta med polkabetor. Morötterna har inte tagit sig, så där kan jag minsann så in något annat spännande.


Av spenaten blev det soppa :-) 
Tillsammans med lök, vitlök, buljong, grädde och creme fraiche blev det en perfekt soppa för en vardagskväll.

Eftersom vädret inte är det roligaste har vi strecktittat på två avsnitt av en underbar dokumentär om favoritkocken alla dagar om året, Tore Wretman. 
Jösses vilka intressanta program! Både mat- och kulturhistoria på en gång :-)

Ha en härlig fortsättning på veckan. Tjingeling

Inga kommentarer: