lördag 11 juni 2016

En torrboll som blött ner


Så var det ju det där med vårt städskåp, eller numera före detta städskåp :o

Ni som följt mig ett tag, vet ju att vi bemödat oss att återställa vårt originalkök. Ett av skåpen var ett gigantiskt städskåp, ett dubbelskåp nästan ända upp till tak.
Trots att vi under åren har ändrat om skåpet så att det passar våra behov, blev dubbelskåpet överst till slut ett "skämsutrymme" där vi förvarade allsköns bråte.

För en vecka sedan upptäckte maken en stor vattenpöl längst ner i botten på skåpet, dessutom hade det runnit längs väggen. Eftersom vi inte har en susning om var element- och gamla avloppsrör ligger i huset, befarade vi det värsta.


Maken rev ur all inredning i skåpet, men till vår förvåning hittade vi ingenting som kunde läcka vatten :o
Boven visade sig istället vara en "torrboll" och en låda refill, som sugit upp fukt och sedan "kissat" ut vattnet i skåpet. Vi har lärt oss sen tidigare vattenläckor att vatten tar de mest underliga vägar, men alltid neråt.
Tack vare torrbollen får vi nu helt ny inredning i det gamla städskåpet, mer anpassad för förvaring i ett lite mer modernt kök :-) Fortsättning följer.


Nu är plywoodskivorna och verktygen undanplockade och vi tar lördag istället. 

Sonen kommer snart hem från jobbet och hans flickvän anländer nog när som helst. 
Bordet är dukat, vinglasen framme, grillen är tänd och chimichurrin klar!

Ha en härlig fortsättning på helgen. Tjingeling

3 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Tänk vad konstigt det kan bli ibland. Lite tur i oturen eller vad man ska säga. Det blir nog jättefint där när ni är klara. Kraaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Jamen så skönt! Vattenläckor är aldrig något positivt i ett hus...
Ett städskåp skulle man ha så man slapp se dammsugaren och skurhinken varje dag :)
Ha en fin kväll!
Kram från Titti

Meta sa...

Ibland är det bra att oförutsedda saker händer Det blir liksom gjort då det man pratat om så länge och dragit på.Tur att det inte var värre än så. Så var det ju med flytten av vår jassmin åxå( mannen ville inte gräva, men vad göra när vi fick två havtorn) nu blommar den snart så fin så.
Ha en fin kväll och en bra början på veckan
Kram Meta