tisdag 7 juni 2016

Avlösning


Nu börjar det bli skiftbyte i trädgården, de skira ljust gröna löven går sakta över till mörkt grönt. De flesta lökväxterna har blommat färdigt, jag har bara olika sorters allium kvar.


Den sista av våra magnolior, buskmagnolia, blommar just nu. Med den värmen som är nu blommar varje blomma endast någon dag.


Skuggbräckan har precis slagit ut i ett stort rosa fluffmoln på norrsidan. Snyggt ihop med den blågröna funkian :-)


Knoppstadiet på min favoritros är rätt läckert mot den mörkt purpurfärgade hasselbusken :-) När den slår ut kommer kontrasten att vara ännu häftigare, lime-vitt mot purpur. 
Vilken sort? Madame Hardy :-)


Ytterligare "blommor" som jag ställer stort hopp till, om bara de jä...a kajorna låter dem vara. Kajorna har nämligen haft fena på att plocka bort dem, precis som alla gröna, omogna körsbär.

Nu tror jag bestämt att det är dags för ett kort yogapass för att mjuka upp ryggen efter kvällens niohålsrunda på golfbanan.

Ha en underbar fortsättning på veckan. Tjingeling

3 kommentarer:

Meta sa...

Så fina bilder. det är mycket som händer våra trädgårdar nu, hinner knappt med Det går inte att vara borta många dagar inte. Då missar man mycket.
Ha det gott i morgon
kram Meta

Charlotta sa...

Skuggbräckan (när jag köpte min för "100 år" sen så hette den stenbräcka) med sina fluffiga blommoln är underbar. Jag har min ihop med en rödbladig fliklönn, de matchar sååå fint. Ska fundera på att ha den som granne med enfärgad funkia också. Det ser riktigt tjusigt ut hos dig. :)

Ha det gott!

Hem ljuva hem sa...

Skuggbräckan är ju helt underbar. Vilka fina bilder du visar. Kraaam Pia