tisdag 17 maj 2016

Tömma och fylla på


I går var det verkligen innesittarväder och egentligen dess raka motsats idag :-) Igår körde jag hem i regn och 8 grader, i dag däremot sol och 17 grader.

Jag misstänker att det var fler än jag som njöt av trädgårdstider under en filt i går kväll. Som jag har väntat på starten! Är övertygade om att jag kommer att få massor av inspiration, nya idéer och lust att laga mat utomhus ;-)

Om jag har någon favorittid, så måste det var den som kommer nu, med färsk potatis, hemodlade och närodlade grönsaker. I dag har jag skördat sparris igen, det blir lite varje dag och precis lagom till två lyxiga middagar till helgen. 


Även om jag hade ambitionen att tömma växthuset innan jag fyllde på, fick nya tomater flytta in i helgen. Man kan ju inte vänta hur länge som helst, eller hur?


De ack så gingliga pelargonerna fick flytta till en ljusare tillvaro. Jag har en stark känsla av att jag måste försöka placera dem vindskyddat när det blir dags att flytta ut dem ;-)


Men har ni sett så stora persikokarten redan blivit :o Helt otroligt!
Jag undrar om det lilla trädet kan bära så mycket frukt? Kanske måste gallra?


Dessutom undrar jag NÄR man kan flytta ut persikan? Vi har ju ett persikoträd i trädgården, men det står ju liksom ute hela tiden :-) Blir nog till att googla eller gå på känsla.

Fler än jag som har trädgårdsfunderingar så här mitt i maj?

Ha en underbar fortsättning på veckan. Tjingeling

3 kommentarer:

Anita Klevtun sa...

O JAAA gurkplantor på plats i växthuset dock lite klena får kanske köpa ett par för att vara säker. Tomatplantor,chili och spetspaprikaplantor är också på plats. Och sen har jag lyckat övervintra en stor potatisblomma och en passionsblomma😃

Mia Coman sa...

I appreciate pleasure for gardening and decorating.
Congratulations.

Mia Coman , Sighisoara-Romania

Mia Coman sa...

I love your blog .AI a house and a beautiful garden.