måndag 9 maj 2016

Framkalla en köksträdgård


Nu börjar det minsann likna en köksträdgård igen :-) Ogräset är puts väck, sparrisplantor är omflyttade och pallkragarna är på plats.


Efter ett tips från Meta, har vi försett den nedersta pallkragen med koppartejp mot det eviga gisslet, sniglarna. Resten av trädgårdslandet ska vattnas med nematoder, men väntar med att beställa till vi får lite ostadigare väder. Vi har nog inte vatten i brunnen så att det räcker att vattna igenom den torra jorden.


Vi la riktigt tjockt med tidningar i botten och utanför pallkragarna. 52 säckar jord gick det åt för att fylla kragarna.
Utanför kragarna, allra närmast lägger vi täckbark. Men här får vi fylla på med några säckar till som synes.
I går hann jag med att sätta ner de stackars jordgubbarna i en låda. I kväll satte jag potatis och jordärtsskockor i två, passade även på att bredså dill i dem.
I den sista lådan har jag tänkt att så lite sallad och lite annat som kan växelodlas.


Gissa om det smakade gott med sill och potatis, med hemodlad gräslök efteråt ;-)


Nu börjar det bli hög tid att ta tag i strömmingen som fiskades i lördags. I går blev den filead och lagd i ättika. I dag är det dags att grava den, ser fram mot Branteviksgravad strömming när vi närmar oss slutet av veckan :-)

Ha en härlig fortsättning på den här veckan. Tjingeling

1 kommentar:

Meta sa...

Vad fint det blir hos dig i din köksträdgård.Svart är snyggt hihi. Första snigeln är klippt idag. usch och fy. hoppas att alla medel hjälper så det blir så lite som möjligt i år.Helt utan lär det nog inte bli ändå.
Ha det gott och jag ska njuta sill här i morgon, behövs lite salt i värmen
Kram Meta