söndag 17 april 2016

Impulsköp :o


Så det kan bli!

I går efter ett besök på Öland, hamnade vi i plantskolan. Bara så där, kom vi ut med en ny magnolia. Liljemagnolian 'Susan'.


Den hamnade tillsammans med de övriga magnoliorna så klart, det ska ju bli en "magnolialund" på sikt.
I framkant sitter då vårt nyaste skötebarn. Till vänster står praktmagnolian, till höger står buskmagnolian, mitt i bilden är det ett ett persikoträd (med stödpinnar) och bortanför står stjärnmagnolian.


Eftersom den nya magnolian är lika känslig som praktmagnolian (zon 1-2) beslutade vi att bigarråträdet får vara kvar ett tag till. Den nya magnolian får på det viset lite mer ombonat med tak över huvudet, bokhäcken i söder och den stora magnolian i nordost.

När vi sätter känsliga växter (zon 1-2) brukar vi packa in dem de första vintrarna. Det blir nog samma sak här, frigolit och löv över rotklumpen och juteväv runt själva trädet.


Stjärnmagnolian är på god väg och jag tror de första blommorna öppnar sig om någon dag eller två.


Ha en underbar söndagskväll och en bra start på den nya veckan. Tjingeling

3 kommentarer:

Charlotta sa...

Svårt att motstå en sådan skönhet. Förstår att den fick följa med hem. Lycka till nu, så att du får njuta den i många år. :)

Meta sa...

Ja du det är vanskligt att gå in på såna ställen men det är ju så svårt att låta bli. Undrar hur jag ska klara Nordiska trädgårdar utan att förköpa mig hihi. Kan då inte säga annat än att det blir härligt hos er med alla magnolior.en hel park. sen kan ni ta inträde till den och skaffa ännu fler hihi. En fin färg på den sista. Har två som jag nog ska skaffa nästa vår hoppas bara att det är grävt och fixat så det går då.
Ha en fin och skön dag
kram Meta

Eva Lundberg sa...

Vilket vackert impulsköp! Det passade ju dessutom väldigt fint in bland de andra skönheterna. Visst är det härligt att vi har all blomning framför oss!
Önskar dig en bra vecka.
Eva