söndag 13 mars 2016

Leta bland ris och löv


Än har jag inte börjat, börjat att rensa bort fjoråret i trädgården, men gårdagens underbara vårväder drog ut både mig och kameran en liten stund i trädgården. Skönt med ett litet avbrott från bakbordet ;-)

Blåsipporna hukar fortfarande, men visar lite färg i alla fall. De behöver någon dag eller två ytterligare innan de blommar för fullt.


De allra första, små minikrokusarna har börjat blomma. Om några veckor kommer hela gräsmattan att vara full av dem.


Jag hittade till och med ett ensamt bi som ystert flög runt och besökta alla vintergäck det kunde hitta, det finns många så jag hoppas att biet fick lite pollen med sig hem till kupan.


Jag börjar misstänka att mina julrosor haft en tuff vinter, de blommade ordentligt runt jul. Sen fick de huka ordentligt för snön, när snön väl töade bort fick vi en jättetrist barfrost som gått riktigt hårt åt de känsligaste växterna. Men de vita börjar visa lite knoppar igen, så jag håller tummarna och täcker dem försiktigt med fjorårets blad.


Den röda hasselbusken är bättre timad än den vanliga hasseln. Den röda har faktiskt både han- och honblommor på gång, hoppas att det blir ett lika bra nötår som förra året :-)

Dagens väder är inte ens i närheten av gårdagens underbara vårväder. I dag är det grått och råkallt igen, tur att jag har ett kök som jag kan leka lite i ;-)
Tänker mig hinna ett varv med snabeldraken också och mata tvättmaskinen, den ser ut att behöva en femrätters idag :o

Ha en fin söndag och en bra start på den nya veckan. Tjingeling <3

2 kommentarer:

Meta sa...

Det är ju för härligt att man kan se att våren är på väg på allvar. För växterna talar alltid sanning.Fast man kanske inte ska ropa hej än.Det har varit mycket snö på sista april förr som tur är så smälter det bort fort då. Jag har också sett våren hos mig fast vi har rätt mycket snö kvar än. Första tussilagon för mig idag.
Ha nu en skön och bra söndag
Kram meta

Hem ljuva hem sa...

Det är verkligen härligt när man får rafsa runt bland det gamla och hitta små krokusar och annat. Kraaam Pia