lördag 12 mars 2016

24 timmars laddning av batterierna


Nu vet jag hur man gör!
Jag vet exakt hur man gör för att ladda batterierna, miljöombyte i 24 timmar utan några som helst förväntningar :-)

Vi har varit där förut, på Gränsö slott, strax utanför Västervik. Men det var några år sedan, närmare bestämt i oktober 2013. Det inlägget finns HÄR.


Gränsö slott har anor från 1700-talet, men hotellet och spa-anläggningen är i ett något modernare snitt än själva slottet. Stora ljusa rum, samtliga byggda med utsikt över havet och Västervik.


Jag kan lova att utsikten verkligen är "to die for". Man kan ana Västervik i soldiset, där kyrkan höjer sig som ett utropstecken.


Givetvis förevigade vi utsikten på många olika sätt innan vi bytte om och tog oss till spa-anläggningen.
Jacuzzi, ångbastu och ett uppfriskande bad i den heta isländska källan utomhus fick bli en bra uppladdning för den trerätters meny som vi intog i glasverandan på slottet.


Om någon är nyfiken på hela den fantastiska menyn, finns det inlägget HÄR.


Vi startade fredagsmorgonen tidigt med frukost på tu man hand (japp vi var helt ensamma i lugn och ro), återigen i slottets glasveranda. En uppfriskande promenad i en frostig slottspark, innan vi satsade på ett återbesök i spa-anläggningen.


Den heta isländska källan ångade i morgonkylan och det var helt underbart att sänka ner kroppen i det riktigt varma vattnet.
Vi testade även bastun i deras nya Beach House, en flytande bastu och relax. Maken passade även på att ta årets första dopp :o För min del räckte det att se hans min när han klev ner i vattnet ;-)


Efter ett par timmar blev det så dags att checka ut och bege oss söderut igen, efter 24 timmars miljöombyte och nyladdade batterier :-)

Maken och jag hade alltså bokat ett mycket prisvärt "Vardagspaket" utan behandlingar och det ingick tillgång till spa under hela vistelsen, trerätters meny och frukost.

Med hänsyn till övriga gäster och eftersom fukt och systemkameror inte är bästa vänner, är det inga bilder tagna inne i spa-anläggningen.

Ha en underbar lördag. Tjingeling

3 kommentarer:

Meta sa...

Härligt, tänk vad det ska jobbas hos er resten av helgen nu då. Det låter i alla fall fantastiskt.Det behövs inte flera veckor jämt för att det ska kännas bra.
Ha en fortsatt fin helg i sol ( trodde jag ja. Inte här i alla fall)
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Precis sånt som man ska göra lite oftare...men aldrig unnar sig. Låter jättehärligt och ser såååå fint ut, vilken miljö!
Hoppas du är utvilad och har fått nya krafter nu.
Kram från Titti

Hem ljuva hem sa...

Åhh så härligt. Ja man borde göra sånt lite oftare. Batteriladdare No: 1 Kraaaam Pia