måndag 22 februari 2016

Vårkänslor


Nu börjar det verkligen att bli vår i växthuset och jag måste bara visa det lilla hängande persikoträdet i sin helhet. Det är inte jättestort, lite över en meter. Vi klippte grenarna när vi tog in det i höstas, innan hängde de nästan ner i marken.
Men även om trädet är litet är persikorna normalstora.
Någon var förundrad över att det är frostfritt, men växthuset är litet och är byggt mot huset. Glaset är inte glas utan isolerplast och vi klär in hela växthuset med den riktigt tjocka bubbelplasten. Dessutom har vi en liten fläkt som håller det frostfritt, ca 5 grader. 
Det svåra är inte kylan, utan snarare när solen skiner på dagen och det är plusgrader ute. Det blir på tok för varmt för växterna och de drivs på för tidigt.


Vi har haft växthuset sen 2001 och vi har bytt plasten i taket en gång under åren (isras från hustaket).
Växthuset har betalat sig flera gången om!
Dels har vi odlat och skördat mängder av grönsaker där inne, tomater, gurkor, chili..... You name it och vi har säkert testat ;-) och dels är det vintervärd till många av våra medelhavsväxter.

Men jag skulle allt bra gärna vilja ha ett större, med bättre isolering och glas i sidorna. Men fortfarande ett växthus som är byggt mot huset. Vi får väl se om det blir prioriterat någon gång i framtiden :o


Avslutar med ytterligare en blomma på kamelian, som fortsätter att blomma vecka efter vecka efter vecka.

Ha en härlig måndagskväll och en bra start på tisdagen. 
Tjingeling

2 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Härligt! man blir glad av bara färgen på blommorna. Kraaam Pia

Meta sa...

Så ska det vara nu tycker jag. Hörde att kustlandet hade vår i morgon låter lockande. Det är nackdelen med en koloni att inte bo där och kunna passa såna växter under vintertiden. Så jag njuter av att dina har det bra
Ha en fin vecka
Kram Meta