tisdag 16 februari 2016

Blommor och bin, men utan bin


Nu blommar det lilla hängpersikoträdet för fullt i växthuset med sina dubbla, rosa blommor. Tyvärr finns det ju inga pollinerande insekter, så jag får minsann agera bi själv.
Tur att trädet inte är så stort ;-)


Med en mjuk akvarellpensel hoppas jag att jag lyckas pollinera några blommor i alla fall. Det funkade på vårt (numera) stora träd i trädgården så länge det var litet.


Några som klarar pollineringen själva är fikonen, och det är minsann en hel del fruktämnen på G. Det bådar gott för den dubbla fikonsäsongen :-)


Även citronträdet börjar visa knopp, men de brukar ta ett bra tag på sig att börja blomma. Men jag misstänker skarpt att även det blommar innan det finns några insekter inom syn- och hörhåll.


I kväll är det kalas på gång, svärmor fyller år och ska uppvaktas :-)

Ha en fin kväll. Tjingeling

3 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Roligt att leka bi. Tänk att det inte är frost i ert växthus. jag testade ett år med bubbelplast men det räckte inte tyvärr. Kraaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Ja ibland får man hjälpa naturen lite...vilket underbart sött träd, vilka blommor! Snart är det hög tid att väcka det man övervintrat till liv, härligt, dags att vakna :)
Ha en fin onsdagkväll.
Kram från Titti

Meta sa...

Så sött trädet år. Gillar de där lite små och mer lättplacerade träden. Kollade till mitt stora olivträd men det finns kanske stor chans att det är slut med det. men jag håller tummarna.
Ha det gott i slutet av veckan
Kram Meta