onsdag 6 januari 2016

Lysa upp tillvaron


Svårt det där med belysning, därför löste jag ett av problemen med en golvlampa som vi redan hade i källaren.

Skärmen, som ändå inte var original, fick en snabb-resa till miljöstationen.


Trädetaljerna målade jag med en matt svart färg, ungefär samma lyster som på våra rottingstolar och ramarna på fotona på barnen.


Nu återstår bara att hitta en ljuskälla som inte bländar alltför mycket. En av våra stora ljusglober är tillfälligt utlånade från en annan golvlampa :o
Till helgen kommer det säkert att finnas tid att leta efter en ljuskälla. Exakt vad jag vill ha vet jag inte just nu, men vet när jag ser den :-)

Mer svart-målning pågår! Just nu är det propellerbladen till takfläkten som får sig en omgång, blir nog klara för montering i slutet av helgen :-)


Dagen till ära, minus 11 grader och full sol, åkte grillen fram. Årets första grillning fick bli kyckling, om du funderar på detsamma kan jag rekommendera att "klippa" upp den och fläka isär den. Det går mycket fortare och det är lättare att få den genomgrillad på alla detaljer.

Ha en fin avslutning på trettondagen och en bra start på morgondagen. 

Tjingeling

2 kommentarer:

Meta sa...

Jo då än behöver vi lite extra ljus inne.det blev snyggt med det svarta och guldet. Hoppas du hittar det du vill ha till skärm finns en hel djungel att leta i.
Ojdå, grilla nu det får allt väna ett tag till, vi får ju inte grilla här på balkongen.Vem vet en fin dag på kolonin kanske det blir av. Fast just nu i 14 grader minus, nej då blir det inte.
Ha det gott
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Ja nu när alla juleljus är borta så känns det lite mörkt ut i alla vrår...fint där med golvlampan! Idag far det lite flingor här och det är bitigt kyligt i kinderna, ja som kom då vintern...
Ha en skön dag!
Kram Titti