tisdag 22 december 2015

Påklädd trots semester


Saker och ting tar alltid längre tid än beräknat. Trots att jag gick upp redan sju, blev inte granen klädd förrän nu. Lagom till den blå timmens inträde!

Jag skulle "bara" plocka bort all maskeringstejp. Vem hade kunnat tro att den skulle vara fastmålad och att det skulle ta timmar att få bort den.
Jag skulle bättringsmåla bakom tejpen, men hur svårt kan det vara :o
Sen var det dags att ge sig på golvet, få bort de mikroskopiska färgstänken från roller. Hua! Knäskura med svamp och till sist med mopp. Sen till det roliga, refresher på parketten :-)


Nu väntar jag in maken och sonen för att bära upp skåpet :-) Det underbara skåpet vi hämtade hos Marie (Vita Ranunkler) i snögloppet.

Dottern kommer nog lagom hem till finfixet :-)Jag är så glad över min julklapp, rummet hann bli målat innan jul. I morgon kommer larmkillen och sätter upp det nya larmet och mellandagarna tar vi resten - lister och gardinskenor.

Dags ett fixa med lite julförberedelser och kvällens middag, smörgåstårta för att bryta mot allt vad julmat heter :-)

Ha en härlig tisdag och en fin start på morgondagen. 

Tjingeling

4 kommentarer:

Meta sa...

Men så roligt att du kom så långt.Grattis. Sånt där småfix det brukar ligga kvar ett bra tag. Nyfiken på hur skåpet blir är jag.Jag har stora problem med hur vi ska få in allt jag vill ha i stugans köksdel kanske kan vi läsa det under Juldagarna när vi inte har så mycket att göra efter mörkrets inbrott.( det är becksvart där då)Ska bli så kul att få vara på kolonin då. Här äter vi alltid ärtsoppa med punsch dagen innan. Lätt att laga och nåt annat än det man ska äta i flera dagar.
Ha det gott. Och en GOD JUL om vi inte hörs innan dess.
Kram Meta

Hem ljuva hem sa...

Vad härligt att få det så där toppenfint till jul. Ett nytt skåp, polerad parkett och nymålat+en jättefin gran. Härligt som sagt. Kraaam Pia

Eva Lundberg sa...

Så snyggt det blev! Ja, det är tyvärr alltid mer jobb än vad man beräknat - känner igen det där. ;) Men ni har verkligen fått lön för mödan.
Och vilken toppenidé med en låda som julgransfot - dekorativt och snyggt!
Njut nu gott av din ledighet och det vackra rummet, nu när det hela är klart! Kram Eva

HWIT BLOGG sa...

Jamen det blev ju jättefint! En riktigt fin julklapp...
Njut, vila och mys nu!
Vinterkram och GOD JUL från Titti