torsdag 31 december 2015

Årets allra sista dag


Nedräkningen har kommit till noll och snart växlar vi in 2016.
Eftersom jag inte är speciellt nostalgisk av mig och hellre tittar framåt än bakåt, ser jag fram mot ett nytt år med nya spännande utmaningar.


För årets nyårsfirande dukar jag med svensk design. Duk från Kosta linneväfveri, glas från .... Kosta (både Line och Chateau), tallrikarna är Stig Lindbergs härliga 40-50-talsserie Colorado LA från Gustavsberg och besticken är en fin blandning av svenskt nysilver :-)


Krispiga tulpaner och levande ljus hör givetvis till.

Förrätten är en flört med 80-talet, en skaldjurssallad i tunnbrödskorg.
Varmrätten blir lite mer nutid, lamm- och oxfilé serverad med rödvinssås och potatiskaka med ramslök.
Efterrätten är en lite friskare sak för att rensa smaklökarna, fläderpannacotta med färska hallon och blåbär tillsammans med ett flarn och kanderade (hemodlade) nötter.


Dagen till ära blommar kamelian i växthuset och med den önskar jag mina läsare ett härligt slut på 2015 och en fin start på 2016.

Tjingeling

5 kommentarer:

Eva Lundberg sa...

Mums, låter som en finfin avslutning på 2015! Har faktiskt liknande rätter på menyn hos oss ikväll. Ha en riktigt fin nyårsafton!
Kram Eva

Meta sa...

Duktiga du som orkar laga maten själv. Här blev det mat från vår duktiga matkreatör Blåhed.Skönt att sippa matoset känner jag idag. Det blir inga större ovationer här mannen jobbar och får hålla sig pigg men han är hemma före tolv i alla fall sen bär det av tidigt i morgon med.
Ska nog ta och duka jag med få se vad det kan bli då.
Ha en riktigt bra nyårsnatt
Gott Nytt År till er alla
Kram Meta

Hem ljuva hem sa...

Gott nytt år och en eloge till dig som är så himla duktig i köket. Jag är full av beundran. Kraaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR nu, 2016! Alltid lika kul att kika in till dig och tack för alla goa kommentarer du skriver...
Kram från Titti

Rost och rädisor sa...

Julen ute alla redan. Här kan jag aldrig bestämma mig om den ska vara kvar öve min födelsedag eller jag ska börja riva i den innan. Ofta beror det på om granen barrar eller ej. Tomtarna har dock krupit tillbaka i sina lådor.
God fortsättning
Anette