söndag 1 november 2015

Oktober sprang visst förbi


Gårdagen tillbringade maken och jag i köket, från tidig morgon fram till dess att våra gäster dök upp.

Trädgården lystes upp av marschaller och huset av levande ljus, precis som det ska vara Alla helgons dag.


Efter det traditionella fackeltåget till kyrkan, möttes vi upp i köket för att avsmaka årets Blossa. Med tanke på den kraftiga glöggdoften, blev vi mäkta förvånade när vi upptäckte att den faktiskt var ljus. Vi kände ingen direkt te-smak, däremot kom det fram lite bergamott mellan de traditionella glöggsmakerna. För de som ville ha fanns det även pepparkakor och ädelostkräm.

Maten då?
Lågtempererad lammstek, med rödvinsksy och potatisgratäng. Till efterrätt blev det vanilj- och karamellpannacotta, serverad med halloncouli och mandelflarnsrör fyllt med dulche de leche smörkräm.


I dag skriver vi första november och jag har fortsatt röja. Röja för att göra plats för målarfärgshinkar, roller och penslar ;-)


Vitrinskåpet med mitt fotoporslin fick flytta in i matrummet, eventuellt blir det faktiskt kvar därinne även efter att målningsprojektet är avslutat :-)

I kväll satsar vi på bio-besök. Nya Bond-filmen går på den lokala biografen, då gäller det att passa på.

Ha en fin avslutning på helgen och en bra start på den nya veckan. 
Tjingeling

1 kommentar:

Meta sa...

Trevligt med lite ljuskalas i starten av november. Det är inte klokt fattar det inte riktigt att det redan är november. Och snart ska vi ta fram julsaker Hualigen så fort det går. Det bra också för det känns inte så långt till våren då.
Ha det gott i veckan
Kram Meta