måndag 30 november 2015

En blåsig ö, före stormen


Den gångna helgen var det ju full rulle, vi startade lördagen med att hämta dottern vid tåget för att sen åka till Kalmar.
Var vi ensamma där?? Nop!!
Däremot var det inte fullt lika mycket folk på södra Öland, men det kan kanske ha berott på snålblåst, duggregn och bara någon enstaka plusgrad ;-)
Vi började hos Ölands Kvalitetsprodukter i Mysinge för att hämta upp lite kött vi beställt för ett par veckor sedan.


Sen begav vi oss ner till Mörbylånga och Ölands SöderBönors Café. Alltid lika pålitligt med riktigt gott fika och trevlig stämning.


Jag nöjde mig med en kanelbulle modell "familjestorlek", en nötros och en laktosfri latte. Bästa, bästa!!


Givetvis åkte vi en tur längs vattnet, stannade till helt kort i Gårdby Lanthandel innan vi begav oss hem i mörkret.

Som traditionen bjuder ägnades kvällen åt matens och dryckens hyllning, hos makens syster med familj.

Söndagen var vi åt ett helt annat håll :o

Stormen gick oss inte helt spårlöst förbi i natt, hua vad det blåste. Ett av våra äldsta fruktträd fick sätta livet till och la sig platt på gräsmattan :-( Men som tur väl var ramlade det just på gräsmattan och inte på någon grannes bil eller hus. Bortsett från plommonträdet klarade vi oss bra.

Ha en fin måndagskväll. Tjingeling

3 kommentarer:

Meta sa...

det är tur man åker bil och sitter inne när det blåser så där på sin utflykt. Ajajaja det var inte roligt med trädet, det tar ju ganska lång tid att få ett nytt att växa upp.Storm har vi ingen men regn desto mer en tråkig och blöt söndagsskylting blev det.
Ha en fin vecka
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Verkligen ett ordentligt blåsande. Här drogs häggmispeln ner och ett par takpannor. Verkar som vintern mer och mer är lika med storm och snön kanske man kan glömma.
Allt gott
Anette

HWIT BLOGG sa...

Åhh nu fick jag lite längtan till ön, alltid likadant när jag ser bilder därifrån...kul att se och mysiga ställen ni besökte :)
Kram till dig,
Titti