måndag 16 november 2015

Brottas med mörkret


Jag fick lära mig på fotoutbildningen att "blixt är inget man ska vara rädd för" :o

Men hur naturliga blir bilderna i mörka november, jag bara undrar? Det är väl skillnad kanske om man har tre-punkts ljussättning och blixtlampor, men jag har min Speedlite 430 och det blir inte samma sak.

Däremot har jag fått ljus i vardagsrumstaket :-)


Taklampan från hallen, fick flytta in här med samma typ av glödlampor som den två-armade. Två lampor från samma tidsepok i samma rum!

Ni får ursäkta alla möbler och prylar, men det pågår omflyttning i snart i hela huset, allt för att ett rum till ska målas. Det är rummet borta i skummet som ska bli alldeles vitt och ljust som de andra rummen. Med lite tur är vi klara till nyår :o


Det blir lite trångt med alla fåtöljer, vi köpte ju fyra Storsele för att ha i det nymålade rummet, så just nu flyttar de runt efter var de får plats för stunden :o

Nu tror jag bestämt att kartongerna ropar på mig igen! 
Ha en fin avslutning på kvällen och en bra start på morgondagen. 
Tjingeling

2 kommentarer:

Meta sa...

Nog är det mörkt över allt tycker jag med solen hinner ju knappt fram förrän den försvinner igen och då är det skumt ute igen. Fy, jag satt idag å kolonin och bara längtade till sommaren.
Ha det gott och njut av din röra hihi
Kram Meta

Rost och rädisor sa...

Det där med blixt kan jag hålla med dig om, känns aldrig lika kul även om den är nödvändig ibland. Tack och lov kommer man rätt långt även utan blixt med dagens extremt ljuskänsliga kameror.
Annars är det rätt gott att tända frukostljuset på bordet och kura i soffan framför öppna spisen en stund.
Fast ni verkar väldigt flitiga med renoverandet. Hoppas ni hinner njuta också.
Allt gott
Anette