lördag 17 oktober 2015

Ett enda tema, päron


Temat för gårdagen och dagen har varit päron. Päron som i päron och inte föräldrar ;-)

Det är som alltid, får jag en idé måste den testas. När jag väl, sent om sider, körde hem från jobbet i går, var jag heltaggad på köket och bakning.


Jag började med att göra några olika degar, två mördegar och en luftig sockerkakssmet. Kokade vaniljkräm och päronkompott smaksatt med kardemumma och lite vin för syran.

Sockerkakan blev en variant på princesstårta, men med päronkompott istället för hallonsylt. Naturell marsipan istället för illande grön, kändes helt rätt.
Mazarinerna fick sig en sked päronkompott under mazarinmassan och syltsnittarna fick sylten utbytt mot päronkompott.

Efter nogsam avsmakning, kan vi konstatera att päron sätter inte speciellt mycket smak :o Men jag hade jä....gt roligt ett bra tag!!


Lärdomen är att päron är bäst att äta naturella, så ikväll blir det enkelt. Ost, päron och ett glas rött ;-)

Ha en fin lördagskväll. Tjingeling

3 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Ha Ha! Fina bakverk i alla fall. Jag har gjort din päronmazarinkaka i dag fast bytte ut mjölet mot soyamjöl och kokosmjöl. ganska så gott. Hoppas mina gäster i morgon också tycker det. Med en klick vispgrädde så slinker den nog ner. Håller med om att päron är mild och lite fadd i smaken men jag gillar päron. Kraaam Pia

Meta sa...

Ja det är så sant men har man inte testat så kan man inte vara säker. Inkokta päron i vin eller i svartvinbärssaft är gott
Ha en skön kväll
Kram Meta

G:a Affären sa...

Underbart att få en idé och sedan utan hämningar pröva! Det ser väldigt gott ut även om du inte blev helt nöjd. Och så fina bilder!
Önskar dig en fin kväll med päronen.

Kramar/Cia