söndag 20 september 2015

Ljusterapi på Ölands Alvar


Den gångna veckan har ju bjudit på riktigt blandat väder, då blir, i alla fall jag, extra glad när lördagen bjuder på SOL.
Vi hade sen tidigare planerat in en skördetur på Öland - jodå en vecka före skördefesten ;-) Det är ganska smart om man vill slippa trängseln.Eftersom vi har handlat det viktigaste den här helgen, kan vi åka över nästa helg och bara turista lite istället.

Innan vi körde över bron, började vi med att plocka upp dottern i Kalmar. Dottern ville givetvis över till Gårdby och kolla in höstnyheterna ;-)


Från Gårdby körde söderut, det visade sig var samma väg som tranorna valt :o De håller på att äta upp sig före sin långa färd söderöver, ungfåglarna tränades i formation och vi insåg att hösten faktiskt är här.


Vi åt upp oss i Mörbylånga, hos mysiga Söder Bönorna. Jag gillar miljön, men framför allt deras inställning till mat och bakning,  deras kanongoda bröd och kaffebröd.


Det fick bli varsin räkmacka den här gången och bara en liten sötsak. När vi väl fått mat i magen for vi runt i gårdsbutikerna och fyllde bilen :-)


Vi hämtade upp 20 kilo hängmörat nötkött från Mysinge, potatis, lök, bönor, pumpor, en del annat smått och gott på lite andra ställen. Mer än nöjda, vände vi nosen mot fastlandet igen för att tända grillen.

Ha en fin söndag. Tjingeling

Inga kommentarer: