torsdag 20 augusti 2015

Suga ut det sista


Det gäller verkligen att njuta de här sista semesterdagarna, i går packade vi picknickkorgen och tog en tur ner till Skåne och Österlen.
Vi var kulturella och tog en stadsvandring i Ystad, vi letade upp Ystads White guide café och besökte även klostret där vi inte varit på många år.


Givetvis var vi in en snabbis hos Apotekarns i Simrishamn, det var hög tid att köpa impregneringsmedel till vårt Marrakechkakel. (de rostfria listerna kommer troligtvis i veckan och då måste allt annat vara klart).


Vi avslutade vår Österlentur på vårt favoritställe, Vitemölla. Tyvärr var det inte badbart på grund av kraftiga underströmmar som bildats av de kraftiga vindarna tidigare i veckan.


Även om vågorna är stora hindrar det ju inte från en strandpromenad i solnedgången ;-)


Tur att Österlen är så nära, efter två timmars hemfärd satt vi och njöt av ett glas rött och goda ostar från Ostkällaren i Ystad.

I dag är det storstädning som gäller, hantverkarna är ÄNTLIGEN klara och nu ska spåren städas bort :-)
Ha en härlig dag och glöm inte njuta av nuet. Tjingeling

4 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

vad mysigt ni har haft det är så kul att se dina bilder från österlen. Vitemölle är ju bara så fint. Synd bara på de där underströmmarna. Kraaam Pia

Linda sa...

Beautiful! :)

HWIT BLOGG sa...

Kul utflykt! Och du, den sista bilden är bara WOW! Gör något av den - tips från Titti!
Kram kram!

Hemma på Sjuan sa...

Så vackert på Österlen. Här har jag jobbat tre veckor nu så semestern känns som ett minne blott ;) Ha en fin helg, kram Suss