onsdag 12 augusti 2015

900 hektar Blekingenatur


Vi har varit där förut och nu var det dags igen för ett besök på Eriksberg, strax utanför Karlshamn i Blekinge.


900 hektar Blekingenatur är inhägnat, från början var det för att rädda bestånd av utrotningshotade arter såsom kronhjort och visent.
Nu är parken öppen för allmänheten vissa tider på året. En slinga på cirka 10 km enkelriktad väg är lagd genom parken där du kör med egen bil. Djuren strövar fritt på hela området och det är absolut förbjudet att kliva ur bilarna (förutom på anvisade platser). 
Eriksberg är så mycket mer än bara en park, titta gärna på deras hemsida HÄR.


Vi lyckades att få syn på de flesta arterna, dovhjort, kronhjort, mufflonfår, vildsvin och visent, en hel del fåglar (inklusive havsörn). Tyvärr fastnade inte alla på bild, djuren är ju som sagt friströvande och rätt så skygga.


Ett hett tips är att inte åka dit en varm och solig dag. Passa på en mer mulen dag, det var perfekt i går, mulet och inte allt för varmt efter nattens regn.
Många av djuren strövade fridfullt runt på "savannerna" och sjöängarna.
I deras butik kan jag lova att "vill-ha-begäret" väcktes, kolla bara in det vackra kronhjortshornet :-) Helt perfekt att sätta upp på våra snart nymålade väggar, men det är på tok för stort för att få in i bilen :o


Eftersom det inte bara är sjön som suger, blev det sen-sen lunch på Vägga fiskrestaurang, följt av en promenad på piren.


Det var ytterligare en väl spenderad semesterdag att plocka fram under den mörka årstiden.

Ha en skön dag. Tjingeling 

3 kommentarer:

Meta sa...

Det är även för varmt för djuren de söker sig till skuggan i skogen. Precis som vi. Vad härligt det såg ut vid Vägga dit får vi nog leta oss någon gång (när alla måsten är över)
Måste bara kolla om ni hittade till den mysiga butiken ute på landet i en bondgård utanför Hook´s golfbana när ni var där???
Ha det gott på den fortsatta semestern
Kram Meta

Hem ljuva hem sa...

Mysigt att vara i sådana parker. Horn!!! Vi försöker sälja bort våra älghorn och rådjurshorn. Synd det är så långt annars hade du ju kunnat kommit hit och kikat. Kraaaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Åh vilket bra tips och TUR att man inte får ströva runt där hi hi! Jag är livrädd för vildsvin! Fina bilder du bjuder på, kul att se...
Kram till dig,
Titti