fredag 29 maj 2015

Lära om från början ....


.... egentligen ska jag väl inte beklaga mig, men efter att ha jobbat på PC VÄLDIGT länge, har jag blivit tvungen att lära om.
Min PC gav upp i förra veckan, men sonen lyckades hålla den vid liv med hjälp av respirator (kylplatta) ytterligare några dagar. I går var det adjöss forever.
Jag som trodde att jag skulle få vänja mig i lugn och ro, men icke .......


Hela kvällen i går och halva dagen idag har gått åt till att få datorn att acceptera kamera, få in PS och framförallt CR och hårddisk. Ta i trä, nu verkar det som att det fungerar. Gissa om jag är lycklig?

Vad är en fotograf utan CR eller en bloggare utan dator? Troligtvis fortfarande en fotograf och en bloggare, men med ett helvete ;-))

Men som sagt, just nu fungerar det väsentligaste och jag är oerhört tacksam för det. Ett officepaket ska installeras men det får minsann vänta till sonen kommer hem :o Jag behöver lite mentalt stöd när "moln-applikationer" ska sättas upp.


Från it-tec till något mer jordnära :-) I dag har jag faktiskt bakat det första brödet sen kursen med Sebastien Boudet, det ser bra ut och i morgon får vi veta om det smakar bra :-)

Dags att fixa grillen, hälla upp vinet och förbereda bean. 

Ha en underbar fredagskväll. Tjingeling ❤️ ❤️

2 kommentarer:

A House With A View sa...

Gah vad trist när tekniken strular... Jag är ju så otekniskt och kan inte fixa problemen själv utan måste ta hjälp av andra...

Men vilka lyckade bröd! Ser jättegott ut.

Önskar dig en trevlig helg!

Kramiz aka

HWIT BLOGG sa...

Jösses, vad är CR??? Här ser du en som tycker det är fantastiskt att en glödlampa lyser, jag är totalt oteknisk! Datorn ska bara funka och när det står att startskivan är full funderar jag alltid på att ägna mig åt att sticka tröjor istället, huuu för teknik!!
Kram till dig,
Titti