söndag 24 maj 2015

I syren och hägg ......


... nu tycker jag synd om de som bokat semester MELLAN hägg och syren, för de blommar faktiskt samtidigt i år.
Efter lite letande hittade jag några få blommande grenar i en av våra syrenhäckar. Maken klipper syrenhäckarna väldigt hårt varje år, men ibland missar han någon gren ;-) Då har jag turen att få njuta av doften :-)


Den här helgen är maken på vift med sina systrar och föräldrar, då passade jag på att följa med sonen på golftävling i Skåneland :-)
Det är verkligen en ynnest att få följa med sina vuxna barn och uppleva deras värld ibland. För min del innebar det en nätt promenad på så där 9,5 timmar och ca 1,5 mil. Japp jag knuffade minsann hans golfvagn och putsade hans klubbor i 36 hål.

En riktig bedrift om jag får säga det själv :-) Jag trodde aldrig att min rygg och höfter skulle klara det. Visserligen blir resultatet värken from hell, men vad gör det. Det går ju över!!

I dag var meningen att jag skulle hämta upp min nya lap top, men ödet ville annorlunda. Nu hoppas jag och håller tummarna för att det ska kunna bli hemleverans istället mot slutet av veckan. Besked kommer sent i kväll :o


Söndag, en söndag när jag njuter av solsken, syrendoft och lite småpyssel. 
I morgon startar en ny vecka, en vecka som jag längtat till LÄNGE. I morgon (och tisdag) eftermiddag ska jag på surdegsbakkurs hos Systrarna Lindqvist i Karlskrona. Sebastien Boudet är vår lärare och mentor :-)) Kan det bli bättre? Noop!!

Men det är i morgon det! I dag njuter jag av söndagen ett tag till. Ha en underbar söndag och en bra start på nästa vecka. Tjingeling ♥ ♥

5 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Fint syrenstilleben!
Här är det minsann perfekt att ha semester mellan hägg och syren i år. Fyra veckor sedan häggen började blomma och förra veckan la den defenitivt av, men bonnsyrenerna har inte slagit ut ännu. Inte ens den minsta lilla blomma. Ändå är det väl bara nio mil mellan oss, fast du är närmare kusten.
Allt gott
Anette

Hem ljuva hem sa...

vackra bilder på syrener. Här är det snart dags för blomning. Hoppas du får en härlig surdegs dag. Kraaaam Pia

Meta sa...

Det var stångt gjort att gå den banan, då hade jag varit tvungen att ta kryckorna med också.
Härligt med syrener de är inte så utslagna hos mig än så här får vi en veckas semester i alla fall tror jag.
Ha det gott i veckan och lycka till med baket
Kram Meta

Stina I Söder sa...

Så kul att få baka surdegsbröd. Och så gulligt av dig att vara caddie! Kram Stina

Eva Lundberg sa...

Jag håller med, det är roligt att få delta i de vuxna barnens liv ibland!
Förstår att du hade kul.
Oj vilken kurs du ska på... Förstår att du ser fram emot den!
Kram Eva