torsdag 14 maj 2015

Den stora flytten .....


....... växthuset har tömts på medelhavsväxter och in har tomater, chili och basilika flyttat. Äntligen!!


Än ser det inte mycket ut för världen, men jag räknar med att det är riktigt trångt inom en månad när resterande chili flyttar in.


De tidigare hyresgästerna har i omgångar fått vänja sig vid utelivet. Först ut var agapanthus och oliver. De står redan nu ute i det fria.


I dag kånkades som sagt var resten ut. Lime- och citronträd, även en Calamondin som inte riktigt vill. Fikon, kamelia, en palm, agave, lager och pelargoner.


Nu hoppas jag att hantverkarna inte kommer de närmaste två till tre veckorna :o Jag tror nämligen att det är den tiden växterna kan behöva för att vänja sig vid utomhuslivet med sol, blåst och regn.


Det lilla, behändiga fikonträdet fick sig en ny kruka, vis av det förra fikonträdet vi hade, ska vi inte ta för stor kruka. 

Det enda som sedan återstår är hibiskusträden och boungavillea som övervintrat inomhus, de behöver också vänja sig vid utomhuslivet innan hantverkarna dyker upp. Men de får allt vänta lite till, tror att det fortfarande kan komma riktiga järnnätter och det klarar minsann inte de primadonnorna ;-)

Ha en fortsatt härlig torsdag. Tjingeling ♥ ♥

2 kommentarer:

Pia Gustafsson sa...

Mycket kånkande! har ni byggt växthuset i källartrappen? Vad många häftiga sorters träd du har. Bra gjort att lyckas hålla dem vid liv. Kram Pia

Meta sa...

Jadå jag bär och bär varje dag ut och in. Snart ger jag upp. I morse var det 1 grad plus och jag hade glömt mina blommor ute. Vågade nästan inte titta ut. Men de levde.
Så inatt får de komma in skall bli lika kallt nu med.
Jag längtar verkligen till de här kyliga nätterna är över.
Du har också mycket att kånka på ser jag. Det är härligt när de ger en massa glädje i sommar
Ha en fin helg
kram Meta